Wednesday, March 28, 2007

Ja til Gratis Kaffe

Jeg vet at et smil eller et lite hei eller en eller annen vennlig ting noen gjør kan forandre dagen til noen. Jeg visste ikke at det samme var tilfelle med en kopp kaffe. Derfor vil jeg gjerne få takke mannen på Shell på Ekeberg for å ha vært så snill og gjort dagen min betraktelig mye bedre.

Etter å ha slitt meg opp etter en natt nesten uten søvn på grunn av vond hals og dett dese, holdt jeg på å miste trikken som skulle kjøre meg på andre siden av byen for å ha et intervju jeg hadde grudd meg til ganske lenge. Forkjølelsesmedisinen (mirakelkur fra Namibia..) gjorde meg søvnig, og jeg måtte kjøpe billett på trikken - noe som er mye dyrere enn å kjøpe på forhånd. Vel fremme viste det seg at jeg og intervjuobjekt ikke var helt enig om hvilken dag vi hadde avtalt, og dermed måtte jeg snu med uforrettet sak og følte at jeg hadde kastet bort flere dyrebare timer på morgenkvisten, ettersom jeg ikke hadde sittet på bibloteket og surfet og stirret tomt på dataskjermen slik jeg vanligvis gjør. Men pengebevisst som jeg har blitt på mine studentdager, bestemte jeg meg for å spore opp en billett før jeg gikk på trikken tilbake, slik at jeg tross alt ikke skulle tape for mye på denne bomturen. Det enesete butikkaktige jeg fant var en Shellstasjon - som selvfølgelig IKKE solgte sporveisbilletter. Humf. Så jeg fant ut at jeg fikk kjøpe meg en kaffe som forhåpentligvis kunne motvirke noe av bivirkningene fra det namibiske wonderdrugget.. Og når jeg kom fram til disken syntes han i kassa så synd på meg som ikke fikk kjøpt trikkebillett og antakeligvis så en smule stusselig ut, at han ga meg latten helt gratis!! Der og da reddet han noe som virket som en nokså håpløs dag - men som virkelig bare ble bedre og bedre mens jeg vandret to trikkestopp bortover i strålende sol, fast bestemt på å spare nye åtte kroner.

Så, der er den, historien min om hvordan en snill mann på Shell kan redde dagen med en gratis kopp kaffe. Ikke spesielt interesant, og kunne sikkert vært fortalt på en heller enn 16 linjer, men det ville betydd at jeg faktisk måtte skrive noe på oppgaven min. Og det er mye artigere å skrive om kaffe, og ikke minst å skrive på norsk, så alle setningene bare rant ned på papiret. Jeg klarer ikke å si med få ord det jeg kunne ha sagt med mange. Hvorfor kan jeg ikke overføre den samme effektiviteten til oppgaven? Hvorfor?

3 comments:

Kari-Merete said...

Du vet du har vært student for lenge når..

1.Du betrakter Grandiosa som ordentlig mat.


2.Å hente posten er et av dagens høydepunkter.


3.02:00 er ennå tidlig i helgene.


4.02:00 vil si at det begynner å bli sent på hverdagene.


5.Du er på fornavn med hun som tar imot pizza-bestillingene.


6.Du ser på TV om dagen og arbeider om nettene.


7.Du sitter og ser ut av vinduet mer enn en time i strekk.


8.Helgene begynner torsdag.


9.Du legger deg med sola.


10.Du setter opp lister om hvordan du vet du har vært student for lenge.

hanne said...

Hehe, nå i disse oppgavetider kjenner jeg meg veldig godt igjen i punkt nr 7... Kan beskrive alt utenfor vinduet på biblioteket på Blindern med øynene lukket! :)

Anonymous said...

And Kari-Merete, I'm so glad that someone else has realised that weekends are so much more enjoyable when they start already on Thursday! And if things go well, continue all the way through Monday also=P

Marjaana "I love being a student" Hyppönen